Bilbao

Bilbao

Bilbao

Bilbao is de hoofdstad van Spaans Baskenland. Het is een stad die in een enorm tempo aan populariteit aan het toenemen is als stedentripbestemming. Tegenwoordig is het een hippe plek waar gastronomie, cultuur en kunst hand in hand gaan. Het Guggenheim museum is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Bilbao. Maar daarnaast heeft Bilbao ook een heel mooi oud centrum. De inwoners van Bilbao noemen het eigenlijk geen Spaanse stad, maar Baskische stad.

Voor architectuurliefhebbers zijn er heel veel bezienswaardigheden in Bilbao. Zo staat er op het plein voor het Guggenheim de mooie ‘puppy’, een kunstwerk van de Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons. Ook de metalen reuzenspin van 10 meter hoog van de Franse kunstenaar Louise Bourgeois is een echte eyecatcher.

Naast het Guggenheim zijn er ook een aantal hele mooie bruggen te vinden zoals bijvoorbeeld de Zubizuri brug. Het sfeervolle en oude historische centrum Bilbao heet Casco Viejo en mag je zeker niet missen!

Tip:
Combineer een citytrip naar Bilbao eens met een dagtocht of een verblijf in de prachtige nabijgelegen plaats San Sebastian.