Bologna

Bologna

Bologna

Opvallende arcadebogen, middeleeuwse paleizen, rode torens en daken uit de Renaissance tijd: dat is Bologna! Eet een pasta met de authentieke Bolognesesaus of ga winkelen op de Via dell’  Indipendenza: tijdens een citytrip aan Bologna is er genoeg te doen!

Deze Noord-Italiaanse stad heeft maar liefst vier bijnamen: La Grassa (de vette), La Rossa (de rode), La Turrita (de getorende) en La Dotta (de geleerde). De bijnaam ‘de vette’ heeft de stad gekregen door de bekende Bolognese keuken en de oorsprong van de échte Bolognesesaus. Bologna staat dan ook niet voor niets bekend als de culinaire hoofdstad van Italië. De bijnaam ‘de rode’ slaat op de gevels en daken die bijna allemaal rood zijn. ‘De getorende’ omdat de 2 scheve torens midden in het centrum één van de bekendste bezienswaardigheden is. En ‘de geleerde’ omdat Bolgona bekend staat als de oudste universiteitsstad van Europa: maar liefst 1000 jaar!

Van juni t/m september is het er tussen de 24 en 34 graden Celsius. Ook bevat het redelijk zachte winters. Een stedentrip Bologna kan dus zowel in de zomer, als in de winter! Vanaf Eindhoven vlieg je nu met Transavia in 1 uur en 45 minuten rechtstreeks naar Bologna.

Tips:
– Ontdek Bologna per fiets of per Vespa;
– De wijk Quadrilatero is het culinaire hart van de stad. Op de markt in deze wijk vind je heerlijke verse vis, vlees en groentes;
– Combineer je bezoek aan Bologna met een bezoek aan de Ferrari fabriek in Maranello.