Bordeaux

Bordeaux

Bordeaux

Bordeaux is een prachtige stad in het zuidwesten van Frankrijk die bekend staat vanwege de architectuur, heerlijke Bordeaux wijnen en haar rijke geschiedenis. Het is één van de meest bezochte steden van Frankrijk met indrukwekkende bezienswaardigheden zoals het Place de la Bourse. Daarnaast kun je in deze stad fantastisch eten en drinken.

Wandel door het historische centrum, bezoek een van de vele wijnmakerijen of maak een boottocht over de rivier de Garonne.

Saint Michel is een van de meest kosmopolitische en levendige buurten in Bordeaux. Een plek waar studenten, kunstenaars en toeristen worden aangetrokken door de hippe sfeer. Het staat vol met de mooiste bezienswaardigheden, hippe bars, fancy restaurants en boetiek winkels. Daarnaast is dit dé plek van de basiliek van Saint Michel en zijn toren.

La Cité du Vin: het wijnmuseum van Bordeaux
Als wijnliefhebber moet je ooit in je leven een bezoekje brengen aan La Cité du Vin: het wijnmuseaum van Bordeaux. Het museum ligt in de stad Bordeaux, aan de oevers van de Garonne en is een imposant architectonisch bouwwerk. Vanaf de brug Chaban-Delmas heb je een prachtig uitzicht op dit gebouw van wel 55 meter hoog, ook wel het ‘Guggenheim van de wijn’ genoemd.