Brugge

Brugge

Brugge

Prinselijk Begijnhof
Dit Begijnhof bestaat voornamelijk uit wit geschilderde kleine huisjes uit de 17de en 18de eeuw. Dit hof is alleen bereikbaar via de Wijngaardbrug. Op huisnummer 1 is een museum waar je kan zien hoe ze vroeger rond de 17de eeuw in deze huisjes leefden. Tegenwoordig wonen er de zusters van de Orde van St. -Benedictus. Het ligt aan een mooi meertje (Minnewater) waar prachtige witte zwanen rondzwemmen.

Rondvaart
Brugge wordt ook wel het “Venetië van het noorden” genoemd. Dit is te danken aan de kleine kanaaltjes (Brugse reien genoemd) die door de stad lopen met de meest mooie en romantische bruggen er over. Een rondvaart door deze “aderen” van Brugge, is dan ook een zeer populaire attractie. In een boottocht van ongeveer een half uur zijn de meest mooie plekjes van Brugge van een geheel andere zijde te bewonderen. Dagelijks op vijf verschillende plaatsen op te stappen van 10.00 tot 18.00 uur.

Historium
Aan de Grote Markt ligt een prachtig museum: het Historium. Dit historisch museum neemt je op interactieve wijze mee naar het Brugge in de Gouden Eeuw. De manier waarop ze dat doen is zo indrukwekkend, dat je het gevoel hebt er zelf bij te zijn. Aan het einde van je bezoek kun je nog een goede pint drinken in het Duvelorium of kun je vanaf het panoramaterras genieten van een fraai uitzicht over het mooiste plein van Brugge.

Halve Maan
Deze bijzondere naam behoort tot dé familiebierbrouwerij van Brugge. Hier wordt het enige echte in Brugge gebrouwen bier gemaakt. Deze brouwerij aan het Waldplein ligt in het historische centrum van Brugge. In het schitterende pand zit ook een museum met als kers op het toetje, een panoramisch uitzicht over Brugge.

Belfort
Deze middeleeuwse toren heeft elk uur een klokkenspel van zo’n 47 klokken. Deze stadstoren, die vroeger werd gebruik voor onder meer uitkijk, is tegen betaling te beklimmen en geeft een prachtig uitzicht over Brugge. Het is wel een flinke klim: 366 treden.