Dublin

Dublin

Dublin

Dublin is de hoofdstad van Ierland en de grootste stad van het land. Met ontelbaar veel pubs, geweldige restaurants en overal livemuziek is deze stad levendiger dan ooit!

Bezienswaardigheden:

St. Patrick’s Cathedral
De grootste kerk van Dublin is gewijd aan de beschermheilige van Ierland, Sint Patrick. De kerk werd gebouwd op de plaats van een bron waar Sint Patrick de Ieren doopte die zich hadden bekeerd tot het christendom.

Dublin Castle
Op de plaats van Dublin Castle stond in de 13e eeuw een Normandisch fort. Daar is alleen de Record Tower van over, de rest van het complex stamt uit de 18e en 19e eeuw. Zeven eeuwen lang was dit het symbool van de Engelse overheersing.

Ha’penny Bridge
Deze voetgangersbrug met romantische lantaarns is het symbool van de stad. De naam komt van de tol die een eeuw lang werd geheven: een halve penny. Vrijwel iedere toerist steekt minimaal een keer de Ha’penny Bridge over.

Trinity College
Gesticht door de Engelse koningin Elizabeth I. Dit is één van de meest prestigieuze onderwijsinstellingen in Ierland. Loop in de voetsporen van beroemde studenten als Oscar Wilde, Bram Stoker en Samuel Beckett.

Guinness Storehouse
Je leert hier alles over de geschiedenis van het beroemde Guinness Bier, het brouwproces en de ontwikkeling van de vormgeving van flesjes, posters en advertenties.

Temple Bar
De bekendste wijk van Dublin is ongetwijfeld Temple Bar. Een wijk midden in het centrum waar je struikelt over de pubs, waaronder de beroemde gelijknamige bar. Een levendige wijk die bruist van de gezelligheid!