Dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik

In het zuiden van Kroatië, aan de Dalmatische kust, ligt de prachtige stad Dubrovnik. De Oude Stad Dubrovnik (inclusief de oude stadsmuren) is al sinds 1979 UNESCO Werelderfgoed. De stad staat ook wel bekend als ‘de Parel van de Adriatische Zee’.

Als er één ding is wat je zeker moet doen in Dubrovnik is het het beklimmen van de oude stadsmuren. Vanaf deze oude stadsmuren heb je een geweldig uitzicht over de prachtige rode daken en de verschillende bijzondere bouwwerken in de stad. Je krijgt van boven een inkijkje in het dagelijks leven van de bewoners van de stad.

Wandel door de prachtige hoofdstraat Stradun en bewonder het Franciscaanse Klooster, maar sla ook de sfeervolle oude haven niet over.

Tips voor Dubrovnik:

– Ga met de kabelbaan naar boven naar de top van de Srd-heuvel en geniet van het prachtige uitzicht over de Adriatische zee, de oude stad Dubrovnik en de omliggende eilanden voor de kust. De kabelbaan van Dubrovnik werd in 1969 gebouwd en geeft een prachtig panoramische uitzicht over de omgeving. Als het helder is kan je wel tot 70 km ver kijken.

– Geniet van een boottocht langs de prachtige kust van Dubrovnik.

– Verken met een fietstour de mooie omgeving van de stad.

De beste tijd om Dubrovnik te bezoeken is in het voorjaar en het najaar. Je hebt er dan heerlijke temperaturen. Bijkomend voordeel: sinds 1 januari 2023 kan je in Kroatië met de Euro betalen.