Hamburg

Hamburg

Hamburg

Hip en bruisend, dat is de Duitse havenstad Hamburg! Deze parel gelegen aan de Elbe is voor velen nog redelijk onbekend, maar Hamburg heeft veel te bieden.
Van sightseeing tot shoppen en van lekker eten en drinken in één van de gezellige bars tot cultuur snuiven; in Hamburg kan het.

Neustadt en Altstadt
Het imposante Rathaus (stadshuis) vormt het middelpunt van de twee stadsdelen Neustadt en Altstadt. Deze twee wijken zijn Hamburgs belangrijkste winkel- en zakenwijken. De Mönckebergstraβe en de Spitalerstraβe zijn de commerciële winkelstraten met alle grote ketens.

Ontbijten of lunchen in Schanzenviertel
Naar deze wijk ga je voor de bruisende sfeer en de vele cafés. Schanzenviertel is namelijk de hippe uitgaanswijk van Hamburg. Hier gaat het voornamelijk om gezelligheid, eten en drinken. De cafés zijn smaakvol ingericht en het publiek is jong en trendy.

Hafencity & Speicherstadt
Een plezier om op verkenning te gaan in deze wijken! Er bestaat geen groter contrast dan tussen HafenCity en Speicherstadt. Architectonische paradepaardjes schieten als paddenstoelen uit de grond naast historische pakhuizen met eeuwenoude handelsgeschiedenis. Speicherstadt werd in 1913 gebouwd en is het grootste aan elkaar grenzende pakhuizencomplex ter wereld. De prachtige oude warenhuizen aan het water zijn karakteristiek voor Hamburg en daarmee ook één van de kenmerkende bezienswaardigheden van Hamburg.

Hafencity is de uitbreiding van de binnenstad om het oude havengebied heen. Het gebied is constant in beweging, je kunt het letterlijk zien groeien.

De Fischmarkt van Hamburg
Verwacht op de Hamburgse Fischmarkt, die elke zondagochtend plaatsvindt, geen kramen vol verse vis. In plaats daarvan is de markthal aan de Elbe op zondagochtend gevuld met lange tafels, bierdrinkende en braadworst etende mensen en een band die bekende covers speelt. Het goede Duitse leven zeg maar! De Fischmarkt vindt op zondagochtend plaats vanaf 5.00 uur
(in de winter 2 uur later) tot 9.30 uur!

Het stadsstrand van Hamburg
Weer of geen weer, het stadsstrand Sankt Pauli, vlakbij de Fischmarkt, is een heerlijk toevluchtsoord om even te relaxen. Zeker als de zon schijnt kun je hier zo een hele dag vertoeven in één van de strandbedjes of met een cocktail aan de beachbar. Trendy design en gezellige zitjes, zowel binnen als buiten.