Istanbul

Istanbul

Istanbul

Istanbul is een stad vol contrasten en historie. Slenter door de straatjes, bezoek levendige markten en bewonder de oude huizen en gebouwen. Ook op culinair gebied valt er genoeg te ontdekken in Istanbul. Gegarandeerd dat je van Istanbul gaat houden. Istanbul is een stad met vele gezichten, aan één bezoek heb je eigenlijk niet genoeg.

Bezienswaardigheden:

Topkapi Paleis
Wanneer je in Istanbul bent, mag een bezoek aan het Topkapi Paleis absoluut niet ontbreken. Het paleis, dat één van de best bezochte bezienswaardigheden van Istanbul is, was jarenlang het onderkomen van de Osmaanse sultans. Tegenwoordig doet het paleis dienst als museum en geeft het een goed beeld van het leven dat de sultans vroeger leefden. Het is een uitgestrekt complex met binnentuinen en paviljoens. Het meest tot de verbeelding spreekt een rondleiding door de harem, waar de 400 vrouwen van de sultan verbleven.

Hagia Sofia
De Hagia Sofia, ook wel bekend als de Aya Sofia of Ayasofya, is een voormalige christelijk-orthodoxe kerk welke later in een moskee is veranderd. Met jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers, is het één van de meest bezochte bezienswaardigheden in Istanbul. Een indrukwekkend gebouw, dat zeker een bezoek waard is.

Blauwe Moskee
Indrukwekkend met haar koepels en zes minaretten, domineert de Sultan Ahmet Moskee, ook wel de Blauwe Moskee genoemd, de skyline van Istanbul. De Blauwe Moskee is bezaaid met geglazuurde tegeltjes in blauw, groen en roodbruin. Die blauwe tegeltjes zitten vrij hoog zodat niet meteen duidelijk is waaraan de moskee zijn naam ontleent. Gebouwd in de zeventiende eeuw, wenste Sultan Ahmet I een moskee te bouwen die mooier en groter dan de naastgelegen Aya Sofia zou zijn.

Grote Bazaar
Kapalıçarşı, oftewel de Overdekte Bazaar, is één van de meest bekende markten van Istanbul. Wil je de romantische sfeer van het oude Istanbul proeven? Trek dan een dag uit om deze Grote Bazaar te bezoeken. Slenter langs de vele kramen!

Hippodrome en Basilica Cisterne
Eén van de meeste bekende bezienswaardigheden van Istanbul is het voormalige Hippodrome met het daaronder gelegen Basilica Cisterne. Het Basilica Cistere ligt zes meter onder de grond en met dat gegeven zou je dit indrukkende waterreservoir snel voorbij lopen. Echter, het Hippodrome met zijn twee enorme zuilen, die zal je niet snel over het hoofd zien. Deze indrukkende bezienswaardigheid is absoluut een bezoekje waard.