Málaga

Málaga

Málaga

Deze stad, gelegen in het zonnige zuiden van Andalusië, is een absolute must voor diegene die op zoek naar een combinatie van strand en cultuur! Maar ook winkelen of lekker eten en drinken, in Malaga kan het allemaal!

Bezienswaardigheden:

Alcazaba Málaga
Het Alcazaba de Málaga is het voormalige Moorse fort en paleis dat op de helling van de Gibralfaroberg ligt. In het Alcazaba zit o.a. een archeologisch museum en zijn de restanten van het voormalige Moorse regeringspaleis te bezichtigen. Deze highlight mag niet ontbreken op uw stedentrip en bovendien heeft u hier ook nog een schitterend uitzicht over de Málaga.

Kathedraal van Málaga
In het centrum ligt de kathedraal van Malaga die verschillende bouwstijlen bevat. In de volksmond heet de kathedraal ook wel “La Manquita”, wat de ‘één-armige dame’ betekent. Tijdens het bouwproces van maar liefst 200 jaar is slechts één toren volledig afgebouwd.

Picasso museum Málaga
In het 16e eeuwse ‘Palacio de Buenavista’ in het historische Joodse centrum zit het Picasso museum van Málaga met ruim 200 werken van Spaanse schilder Pablo Picasso welke geboren is in deze Spaanse stad. Het museum herbergt vooral werken uit zijn vroege en late schilderperiode.

Teatro Romano (Romeins theater)
Dit Romeins theater ligt in het historische centrum van Málaga en dit Teatro Romano komt uit de laatste eeuw voor Christus en is gratis te bezoeken. Zomers vinden er zelfs geregeld voorstellingen plaats in het theater. Meer info over ‘Teatro Romano’.

Plaza de Toros “La Malagueta”
La Malagueta is de zestienhoekige arena waar het traditionele stierenvechten plaats vindt. Bij de Plaza de Toros uit 1876 zit het Museo Taurino Antonio Ordóñez, oftewel het stierenvecht museum. Meer info over ‘Plaza de Toros’, de stierenvechtarena van Málaga.

Geboortehuis Picasso
Aan het levendige plein Plaza de la Merced ligt het “Casa natal de Pablo Picasso” oftewel het geboortehuis van de wereldberoemde schilder Pablo Picasso. Tegenwoordig is dit huis te bezichtigen als klein museum waar u meer te weten komt over de jeugd en het leven van Picasso.

Tips Malaga:
– Een verrassend leuke manier om de stad te verkennen is op de fiets;
– De Playa de la Malagueta is het 1200 meter lange strand van Málaga gelegen aan de Costa del Sol met bijbehorende boulevard met ‘chrininguitos’ (strandtentjes).