Poreč

Poreč

Poreč

Poreč is een prachtige plaats uit de Romeinse tijd in Kroatië en één van de grootste plaatsen in de populaire regio Istrië. In het centrum vind je nog steeds de oude Romeinse straten, die vroeger werden beschermd door maar liefst 11 torens, waarvan er nu nog drie over zijn. Rond de 13e eeuw zijn er veel paleizen gebouwd in Poreč waarvan er nu nog een aantal over zijn. De meest bekende is het ‘Huis van de Twee Heiligen’, waarbij twee afbeeldingen van heiligen op de muren te zien zijn. Behalve van cultuur kun je in Poreč ook van veel andere dingen genieten, zoals de mooie stranden, winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden bijvoorbeeld.

Het strand in het centrum van Poreč is één van de meest populaire voor mensen die van veel faciliteiten en vermaak op het strand houden. Wat verder uit het centrum vind je veel mooie stranden met erg schoon en helder water. Alle stranden in de omgeving van Poreč worden goed onderhouden en hebben daarom terecht de Blauwe Vlag ontvangen voor hun goede kwaliteit en schone zeewater.

Restaurants in Poreč
Istrië staat bekend om haar uitstekende cuisine en ook in Poreč kun je prima de smaak van Istrië proeven. Populaire authentieke gerechten zijn zelfgemaakte pasta (zoals bijv. fuzi) die wordt geserveerd met heerlijke verse sauzen (zoals vleessauzen of truffelsaus), de typische manestra soepen van Istrië, heerlijke truffelgerechten (voornamelijk in het naseizoen) en gerechten met verse asperges (in het voorseizoen). Natuurlijk vind je in deze kuststreek ook uitstekende visgerechten en zeevruchten. Wil je er zeker van zijn dat je in een echt traditioneel restaurant aanschuift dan moet je kiezen voor een taverne, die in het Kroatisch een ‘konoba’ genoemd wordt.

Lijkt het jou leuk om met jouw bedrijf een paar dagen te genieten aan de Kroatische kust? In ca. 1,5 uur vlieg je naar de nabijgelegen luchthaven Pula.

Comesta Reizen regelt het graag voor je!