Porto

Porto

Porto

Porto: prachtige bruisende stad aan de Douro-rivier en tweede stad van Portugal. Porto heeft alles voor een goede stedentrip. Een fijne bruisende sfeer, cultuur, gemoedelijkheid, vele prachtige bezienswaardigheden en culinair genieten.

Bezienswaardigheden in Porto:

Ribeira, het charmante oude centrum
Het sfeervolle oude centrum van Porto, Ribeira, ligt aan de rivier de Douro. Kleurige huizen, smalle straatjes, restaurants en traditionele Port-boten geven de wijk een schilderachtige aanblik.

De imposante ijzeren bruggen van Porto
Iconisch voor Porto is de Ponte Dom Luís I, de metalen brug over de rivier de Douro. De oudere Ponte Maria Pia lijkt er veel op en is minstens zo imposant.

Treinstation São Bento
Het treinstation van São Bento in Porto is een van de mooiste stations ter wereld. Wel 20.000 beschilderde tegels, azulejos, sieren de stationshal.

Torre dos Clérigos
Torre dos Clérigos steekt hoog boven Porto uit en is zichtbaar vanaf veel plekken in de stad. Dat maakt deze klokkentoren tot een belangrijk stadsicoon.

Sé de Porto, kathedraal van Porto
De kathedraal van Porto, Sé do Porto, ligt op de hoogste heuvel van de oude binnenstad. Een bezichtiging waard, net als het ernaast gelegen klooster. Vanaf Torreiro da Sé, het plein voor de kathedraal, heb je geweldig uitzicht.

Tips:
– Ga fietsen langs de Douro rivier;
– Maak een excursie naar de prachtige Douro Vallei;
– Maak een dagexcursie naar de prachtige plaatsen Braga en Guimarães;
– Doe een Port proeverij bij Porthuis Taylors.