Stockholm

Stockholm

Stockholm: koninklijk en trendy!

Laat je verleiden door de charme van Stockholm. Water en groen omzomen het lieflijke oude centrum van Stockholm en de lijst van machtige musea, knusse winkels en uitmuntende restaurants is lang. Een unieke stedentrip, en dat op maar twee uurtjes vliegen!

Bezienswaardigheden Stockholm:

Stockholm ligt verspreid over 14 eilanden. Het oudste deel van Stockholm, Gamla Stan (Oude Stad), ligt op de eilanden Stadsholmen en Riddarholmen. Deze wijk heeft hele smalle straten, historische bezienswaardigheden en huizen die in okerkleur of rood zijn geschilderd. Hier vind je ook het Koninklijk Paleis met een traditionele wacht. Dit paleis wordt gebruikt als werkpaleis en voor officiële gelegenheden.

Drottningholm Slott
De koninklijke familie woont in de zuidelijke vleugel van het Drottningholm Slott, de rest van het paleis is open voor publiek. Het paleis ligt net buiten Stockholm op het eiland Lovön in het Mälarenmeer. Het kasteel dateert van 1580.
Kungsholmen
Kungsholmen is een bezoek meer dan waard, naast de vele cafés en restaurants staat hier het beroemde Stadhuis van Stockholm (Stadshuset). In de blauwe zaal (die niet blauw is) wordt elk jaar het banket voor de Nobelprijswinnaars gehouden. Bezoek ook de toren waar je een prachtig panoramisch uitzicht over de stad hebt.
Djurgarden
Op Djurgarden staat ook het oudste openluchtmuseum ter wereld: Skansen. Huisjes en gebouwen uit alle uithoeken van Zweden staan hier bijelkaar. Ook het Abba Museum is hier hier te vinden.
Kaknastoret
Bekijk de stad en alle eilanden vanaf de televisietoren: Kaknästornet, een mooi uitkijkpunt. Het observatieplatform ligt op 155 meter.