Thessaloniki

Thessaloniki

Thessaloniki

Thessaloniki is na Athene de grootste stad van Griekenland en is een levendige stad. Er is veel te zien en te doen en dus uitermate geschikt voor een city-trip.

In Thessaloniki zijn veel historische monumenten: de Witte Toren aan de haven, het standbeeld van Alexander de Grote en de beroemde Galerius Triomfboog zijn enkele hoogtepunten. Aan het Aristoteles plein zie je veel ouzeri’s, cafetaria’s en restaurants. De vele grote terrassen hier worden druk bezocht door de inwoners van Thessaloniki.

In het opgeknapte havengebied en op de boulevard kun je heerlijk fietsen of wandelen. De Boulevard is ongeveer 3,5 kilometer lang en loopt van de Witte Toren tot de haven.

De wijk Ladadika was vroeger een handelsplaats voor olijfolie, maar er werd ook in andere voedingswaren gehandeld werd. Tegenwoordig heeft deze buurt een andere functie, het is de buurt met vele traditionele restaurants. De oude gebouwen zijn in de oorspronkelijke oude stijl opgeknapt en vormen nu het centrum van het uitgaansleven van Thessaloniki. De steegjes hier ademen de sfeer van het oude Thessaloniki uit.

Tips:
– Fotografeer de beroemde paraplu’s van kunstenaar Yorgos Zongolopoulos;
– De wijk Valaoritou barst van de leuke barretjes!