Berlijn

Berlijn

April 2024
120 deelnemers

Van 11-14 en van 18-21 april zijn we met twee groepen van 60 deelnemers vier dagen naar Berlijn geweest. Een belangstelling waarvan we vooraf alleen maar konden dromen.

De reis was dit keer niet met een touringcar, maar met de trein vanuit Amsterdam. Helaas konden we door werkzaamheden aan het Hauptbahnhof in Berlijn niet rechtstreeks reizen en moesten zowel heen als terug 1x een overstap maken in Hannover. Gelukkig was de extra reistijd niet meer dan ongeveer een half uur.

Na de check-in in het hotel, op hele korte loopafstand van het station, startte het verblijf in Berlijn met een welkomstdiner in een nabijgelegen restaurant.

De eerste dag koos een deel van de deelnemers voor een fiets- of wandeltocht onder leiding van een gids langs de belangrijkste bezienswaardigheden van deze prachtige stad. En een deel van de groep heeft Berlijn op eigen gelegenheid verkend.

Op zaterdagochtend stond er een boottocht op het programma over de Spree. De reis van het hotel naar het startpunt van de tocht ging per metro. Onder de deskundige begeleiding van de dames van de reisorganisatie is er gelukkig niemand verdwaald.

De rest van de tijd heeft iedereen op zijn of haar eigen manier doorgebracht.

En toen was het op zondagochtend na het ontbijt alweer tijd om afscheid te nemen van Berlijn en de terugreis te starten.