Dublin

Dublin

Dublin

2017

In het 35 jarig bestaan van onze personeelsvereniging is de jaarlijkse stedenreis al ruim 20 jaar een hoogtepunt!

Onze leden hebben de standaard bestemmingen allemaal gehad en we gaan nu dus naar de wat minder voor de hand liggende bestemmingen. Dit betekent dus wat meer puzzelwerk om de reis naar onze wensen rond te krijgen. Na een zeer geslaagde reis vorig jaar naar Lissabon besloten we dit jaar weer voor Comesta Reizen te kiezen voor de reis naar Dublin.

Wij willen onze pv leden altijd een gevarieerd programma aanbieden met voor elk wat wils. De mensen die bij ons met pensioen gaan mogen namelijk ook lid blijven van de pv, en dus is de leeftijd gevarieerd van 24 tot en met 70+, wat elk jaar weer een uitdaging is.
Ik ben zelf 15 jaar eerder eens in Dublin geweest en heb toen een paar leuke dingen gedaan die ik nu in het programma wilde hebben. Zoals een Keltische dagexcursie en een bezoek aan het Guinness Storehouse. Maar daar draaien de dames hun handen niet voor om.

 

Enfin nadat we de basis hadden geregeld (een goed hotel, mooie vluchttijden) begon het afstemmen van het vier-daagse programma.
Donderdag aankomst met een bustour door de stad onder begeleiding van een Nederlandse gids, vrijdag een fietsexcursie, zaterdag de stad uit voor de Keltische tour en aansluitend een diner in het hotel voor alle deelnemers. Zondag voor vertrek naar de luchthaven nog een  bezoek aan de Guinness Storehouse. Voor alle doelgroepen wat en iedereen kon dat doen waar hij/zij zelf zin in had. Er zijn er ook altijd een paar die je de hele trip niet meer ziet ;-). Maar die ruimte willen we ook graag bieden.

Zoals je nog wel eens kan hebben met zo een grote groep zijn er altijd nog wijzigingen op het allerlaatste moment. Annuleringen, waarvan één helaas geen vervanger kon vinden maar dat werd keurig geregeld. Omdat dit twee weken voor vertrek was, helaas geen geld terug, maar Comesta Reizen heeft keurig een nota gemaakt om via de annuleringsverzekering de kosten te declareren. De tweede uitvaller, werd vervangen, kon nog op tijd kosteloos gewijzigd worden en een extra persoon bij de excursies kon gelukkig ook geregeld worden zo een week voor vertrek. Complimenten voor de snelle service in deze!

Tijdens het verkennende rondje met de bus door de stad op donderdag bleek het startpunt voor de fietsexcursie lastig te bereiken met het openbaar vervoer. Dus even appen met Comesta Reizen en gelukkig kon er nog een transfer geregeld worden naar het startpunt. Dus iedereen die mee wilde met de fietsexcursie was op tijd bij de startplek en konden zelfs nog even een kop koffie nemen.

Al met al hebben wij een super reis gehad precies zoals we dat voor ogen hadden en is iedereen met een voldaan gevoel en een goede indruk van de stad Dublin en het land Ierland thuis gekomen.

Dames van Comesta Reizen: bedankt voor jullie hulp met organiseren en hand en spandiensten!