Napels

Napels

Napels

Napels 29 oktober t/m 1 november.

Voor het eerst een reis laten regelen door Comesta Reizen: wat een leuke en zeer behulpzame ervaring! Wij zijn met een groep van 54 personen afgereisd naar Napels. Hiervoor regelde ik alles zelf van hotel tot ticket, dus dit was even wennen en heel ontspannen voor mij als persoon.

Wat een bijzondere stad! Het is even wennen, maar als je door bent dan is het een fantastische stad. Van tevoren heel wat negatieve reacties gekregen in kennissenkring en/of familie: “wonen allemaal dieven en je bent er niet veilig” waren de veel gehoorde woorden. Maar wat hebben wij genoten! In elke stad moet je oppassen voor zakkenrollers, dus ook hier maar gedraag je normaal en let gewoon op je spullen dan is er helemaal niets aan de hand.

In Napels hadden wij geen programma voor de mensen die mee waren, iedereen was dus vrij om te gaan en te staan waar hij/zij wilde. Ik zelf ben met mijn reisgenoot naar Amalfi gereisd, dit is een bergdorp welke op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Het was jammer dat het die dag regende, maar zeker een bezoekje waard.

Verder is Pompeï, de ondergrondse stad Napels en de kunstroute van de diversen Metro stations bezocht. En natuurlijk niet te vergeten de zovele smalle straatjes van Napels. Wat mij betreft een aanrader!!

Terug wat vertraging opgelopen door de mist in Holland, waardoor ik zelfs om drie uur in de nacht een berichtje mocht ontvangen van Ester met de vraag of wij goed waren aangekomen.

Verder wil ik natuurlijk Annouk en Ester bedanken voor de aandacht en interesse welke zij steeds weer toonden in de voorbereiding/aankomst van onze groep. Voor herhaling vatbaar!