Belgrado

Belgrado

Belgrado

Zin in een city-trip naar een bestemming waar nog bijna niemand naartoe gaat? Reis dan naar up and coming Belgrado! Op slechts twee uur vliegen vanaf Amsterdam zit je midden in de grootste stad van de Balkan. Een stad met een zeer modern heden waarin hard wordt gewerkt aan een toekomst. Doordat de stad nog niet zo lang populair is onder toeristen, vind je er nog de authentieke mix tussen de Oost- en West-Europese cultuur.

Bezienswaardigheden:

Het Kalemegdan Fort
Het Kalemegdan Fort is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Belgrado. Het is meer dan 2.000 jaar oud en je vindt er zelfs nog sporen van de Romeinen. Vanaf het fort kijk je uit op het kruispunt van de rivieren Donau en Sava.

Het oude stadscentrum
Het oude historische centrum van de stad, met de straat Knez Mihailova als middelpunt is zeker een bezoek waard. Je vindt hier ook het centrale plein van Belgrado, de Trg Republike. Midden op dit plein staat een standbeeld van Michaël III Obrenović, die van 1839 tot 1842 en van 1860 tot 1868 de vorst van Servië was. Overdag kun je in het centrum van Belgrado goed winkelen en ’s avonds is het dé uitgaansplek van de stad.

De Kathedraal van Sint Sava
De kathedraal van Sint Sava is één van de grootste orthodoxe kerken ter wereld. Het is dan ook één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Belgrado. De kathedraal is gebouwd in de Servisch-Byzantijnse stijl en is maar liefst 82 meter hoog.

Fietsen langs Donau en Sava
Een absolute must is een fietstocht maken langs de Donau en de Sava. De twee rivieren ontmoeten elkaar in de stad en domineren het uiterlijk van Belgrado.

Eten en drinken
In Belgrado vind je de meeste restaurants in de wijk Skadarlija, de meest romantische wijk van Belgrado. Hoofdstraat Skadarlija, waar de wijk haar naam aan dankt, is geplaveid met klinkers. Overal vind je gezellige restaurantjes waar volksmuzikanten bij iedere tafel een serenade komen brengen en overheerlijk vlees van de Balkan-barbecue stoomt.