Granada

Granada

Granada

Op ca. 1,5 rijden van de luchthaven van Malaga in het zonnige Andalusië ligt Granada.

Het Alhambra:
Als je Granada gaat bezoeken dan moet een bezoek aan het Alhambra ongetwijfeld op het programma staan. Voor dit fort mag je zeker een paar uur uittrekken. Het Alhambra is een unieke bezienswaardigheid en is op zichzelf al voldoende reden om een stedentrip naar Granada te maken. Ongetwijfeld hét hoogtepunt van je bezoek aan Granada!

Bezienswaardigheden:

De wijk Albaicín: van oorsprong een Arabische wijk en nog niet overspoeld met toeristenwinkels. Deze wijk is gelegen aan de voet van de heuvel van het Alhambra en heeft haar authentieke sfeer grotendeels weten te behouden. Je vindt hier o.a. een Moors paleis ‘Dar Al-Horra’ en een badhuis. Albaicín is een doolhof van smalle straatjes en pleintjes en heerlijk om door heen te dwalen.

De Alcaicería markt is de ‘Grote Bazaar’ en de oorspronkelijke Moorse zijdemarkt.

De Catedral de Granada is de 16e eeuwse kathedraal in het centrum van de stad en is een mix van renaissance, gotische en barokke stijl. Naast de kathedraal ligt de ‘Capilla Real’, de grafkapel voor de koningen.

Granada is in vergelijking tot andere Spaanse steden nog zeer betaalbaar. De entreeprijzen van musea en bezienswaardigheden zijn schappelijk en ook voor eten en drinken betaal je hier soms lage prijzen. De stad behoort daarnaast tot één van de warmste en meest zonzekere steden van Europa.

Tips:
– Tickets voor een bezoek aan het Alhambra regelen wij graag voor je! (er mogen maximaal een bepaald aantal bezoekers per dag naar binnen);
– Breng een bezoek aan een traditionele flamencoshow;
– Combineer je bezoek aan Granada met Malaga.